NEMA POVLAŠTENIH

Malešova akcija otkrit će i Hajdukova nedjela

13.12.2011 u 17:01

Bionic
Reading

Naivno bi bilo povjerovati da će koordinirana akcija Uskoka i predsjednika Hajduka Hrvoja Maleša napraviti veliki rez u hrvatskom nogometu, a da se neće temeljito pročešljati i uloga Hajduka u nečasnim radnjama

Informacija da su predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš i Uskok u koordiniranoj akciji presjekli veliki lanac korupcije u hrvatskom nogometu naišla je na nepodijeljenu podršku javnosti. Poglavito navijača Hajduka, koji su u predsjedniku svoga kluba vidjeli heroja koji će jednom za sva vremena prekinuti praksu suđenja na štetu njihova kluba, a time i dominaciju Dinama.


No pažljivim čitanjem izvješća Uskoka lako je zaključiti da je u cijelu aferu umiješan i Hajduk jer je 'prvooptuženi' od Maleša tražio da mu vrati dug od 95.000 eura, koji su napravili njegovi prethodnici. Praktično, to znači da je i Hajduk u prošlosti koristio Širićeve usluge, no netko je od njegovih čelnika 'zaboravio platiti dug', pa bi se moglo zaključiti i kako od tada datiraju problemi Splićana s ljudima u crnom.

Nezaobilazno je pitanje tko je taj famozni dužnik, koji je Širiću obećao i nije mu platio 95.000 eura i što je zauzvrat dobio?

Na mjestu predsjednika Hajduka promijenilo se u zadnjih desetak godina nekoliko osoba. Prije Maleša tu je funkciju obavljao Grbić, pa još ranije Svaguša, Peroš, Jerkov, Grgić, a u kratkom razdoblju funkciju je obnašalo tročlano povjerenstvo Nosić – Klarić – Bajrović. Ako je Širićev iskaz vjerodostojan, sumnja pada na sve, no najviše na Branka Grgića, koji je posljednji predsjednik Hajduka s osvojenim naslovom prvaka iz 2005. godine.