u kritičnom stanju

Maratonku s OI u Parizu partner polio benzinom i zapalio: Opečeno joj 75 posto tijela

03.09.2024 u 13:19

Bionic
Reading

Ugandska maratonka Rebecca Cheptegui (33), koja je prošlog mjeseca nastupila na Olimpijskim igrama u Parizu, zadobila je opekline po 75 posto tijela te se nalazi u kritičnom stanju u bolnici u kenijskom gradu Eldoretu nakon što ju je, prema navodima lokalnih medija, benzinom zapalio njezin partner

Šef policije okruga Trans Nzoia, gdje se incident dogodio, kazao je kako je i njezin partner Daniel Ndiema Marangach također zadobio opekline te je događaj opisao kao razmiricu unutar kućanstva. Trkačica na daljinu koja je završila na 44. mjestu na Olimpijskim igrama u Parizu 2024., napadnuta je u svojoj kući u zapadnom okrugu Trans Nzoia.

Zapovjednik policije okruga Trans Nzoia Jeremiah ole Kosiom rekao je u ponedjeljak da je Cheptegeiin dečko, Dickson Ndiema, kupio kanister benzina, polio je i zapalio tijekom nedjeljne svađe. Ndiema je također zadobio opekotine, a njih dvoje sad primaju specijalizirano liječenje u Moi Teaching and Referral Hospital u gradu Eldoret.

Roditelji nesretne atletičarke rekli su da je njihova kći kupila zemlju u Trans Nzoiji kako bi bila blizu brojnih atletskih trening centara u okrugu.

U izvješću koje je podnio lokalni poglavar stoji da se par čuo kako se svađa oko zemlje na kojoj je izgrađena kuća prije nego što je planuo požar, piše Yahoo!.