SUTRA PREDSTAVLJANJE

Marić: Nitko ne očekuje da će svi biti suglasni s reformama

27.04.2016 u 13:12

Bionic
Reading

O Nacionalnom programu reformi, koji će sutra biti predstavljen na sjednici Vlade, progovorio je u Saboru i ministar financija Zdravko Marić

'Program konvergencije govori upravo o paketu reformi koje se planira provesti u ovoj i godinama koje dolaze, a iz područja makroekonomske stabilnosti i fiskalne održivosti te učinkovite javne uprave. Znate da smo se kao Vlada vrlo jasno odredili da moramo i trebamo napraviti određene prilagodbe u smislu olakšanja poslovanja i jačanja ukupne gospodarske aktivnosti, tako da će u tom segmentu sigurno biti određenih prijedloga i reformi, a sve to skupa - kroz program konvergencije koji će biti predstavljen sutra - vidjet ćete u smislu projiciranih brojki. Dakle sve ono - gospodarski rast, zapošljavanje i investicije - za što smo rekli da nam je kao Vladi  visoko na listi prioriteta, a uz to jedan od ciljeva nam je ne samo stabilizirati, nego i početi smanjivati udio javnog duga u BDP-u. Dakle ovaj plan i program reformi koji ćemo sutra predstaviti, a i sve ostalo što imamo unutar ekonomske politike Vlade, upravo je na tom tragu', kazao je Marić novinarima u Saboru.

No neke reforme u segmentu zdravstva i mirovinskog sustava izazvale su kritike vladajućih partnera.

'Ne bih previše komentirao i ulazio u taj segment, ali sigurno je da će biti još vremena za dodatnu komunikaciju kada krene operacionalizacija svih tih mjera koje ćemo sutra predstaviti, kako unutar vladajuće koalicije tako i s javnošću. O tome vodimo računa, a u konačnici morate i očekivati da, s obzirom da se radi o određenim najavama promjena u područjima u kojima uvijek ima jako puno zainteresiranih strana, nitko ne očekuje da će svi biti za i suglasni s time', kazao je Marić.