izlaze samostalno

Međimurski župan Matija Posavec je nositelj liste HNS-a za EU izbore

02.02.2019 u 16:53

Bionic
Reading

Središnji odbor Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) u subotu je odlučio da na izbore za Europski parlament u svibnju 2019. ide samostalno 's novim licima, politikom i vrijednostima', a nositelj liste je međimurski župan Matija Posavec.

Posavec je istaknuo kako sadašnje stanje u državi i politici traži drugačiji pristup politici, stoga na njegovoj listi neće biti sadašnje stranačko vodstvo, nego će je predvoditi mladi ljudi koji su se dokazali u svojim sredinama.

'Na listi će biti oni koji su na svojim izvršnim funkcijama u županijama, općinama i gradovima donosili konkretne odluke za bolji standard njihovih stanovnika, poput ukidanja prireza, besplatnih udžbenika za učenike i povlačenja sredstava iz EU fondova", rekao je Posavec.

Uz Posavca kao nositelja, na listi su i predsjednica pulskog HNS-a Kristina Bulešić, saborski zastupnik Stjepan Čuraj, predsjednica dubrovačkog HNS-a Nataša Gabričević, zamjenica gradonačelnika Trogira Ruža Kovačević Bilić, predsjednik HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi i predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak, a potpuna lista od 12 kandidata bit će predstavljena u nadolazećim tjednima.

Posavec je kazao kako su primili ponude za suradnju, ali da je njegov uvjet kao nositelja liste bio da na izbore idu samostalno i bez partnera, temeljeno na dosadašnjim rezultatima te vjeruje kako će na izborima postići dobre rezultate.

'Želim Hrvatskoj ponuditi međimurski model razvoja koji bih sažeo u nekoliko riječi: jako puno rada, obilje razumijevanja i tolerancije i nimalo ideologije. I to će biti moja kampanja', istaknuo je Posavec dodavši kako je fokus kampanje zastupanje ravnomjernog razvoja Hrvatske, bez obzira na bilo kakvu Vladinu, nacionalnu ili lokalnu politiku.

  • +8
HNS predstavio odluku o izlasku stranke na izbore za Europski parlament Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ako osvoji najviše preferencijskih glasova, prihvatit će ulogu zastupnika u Europskom parlamentu jer su, dodaje, uloga zastupnika i župana nespojive. U tom slučaju, njegovi zamjenici nastavit će posao do kraja mandata ili će se održati novi izbori za župana.

Na pitanje vidi li se u budućnosti kao predsjednik HNS-a, Posavec je kazao kako je politika slična nogometu. 'Trčite, trčite, a ako ne zabijete gol, onda vam je badava to trčanje. Idemo korak po korak', zaključio je.