(Pre)Optimistični Microsoft

Microsoft: 'Sljedeća generacija konzola dostići će milijardu prodanih jedinica'

25.05.2013 u 15:11

Bionic
Reading

Microsoft vjeruje da će sljedeća generacija prodati milijardu konzola te se nada da će Xbox360 prodati dodatnih 25 milijuna konzola u sljedećih pet godina

Yusuf Mehdi, viši potpredsjednik Interactive Entertainment Businessa u Microsoftu, smatra kako će veće multimedijske mogućnosti next-gen konzola povećati prodaju. 'Prodaja svake nove generacije rasla je za otprilike 30%. Ova generacija do sada je prodala 300 milijuna konzola. Većina stručnjaka u industriji smatra kako će next-gen konzole za svog vijeka prodati negdje oko 400 milijuna jedinica. Ako razmišljate o konzoli kao o isključivo gaming uređaju' ističe Yusuf.

Microsoft je uvjeren da će proširene multimedijske opcije next-gen konzola udvostručiti njihovu prodajnu moć. 'Mi mislimo da možemo ići šire od same gaming konzole, to je naš cilj, pa ta brojka može skočiti s 400 milijuna na čak milijardu'.

Yusuf nadodaje kako Microsoft vjeruje da je moguće dostići brojku od 100 milijuna prodanih jedinica za Xbox360. 'Za to je potrebano prodati još 25 milijuna konzola. Polovica te brojke bit će zamjene, no druga polovica doći će od novih korisnika'.

Titulu najprodavanije konzole još uvijek drži PlayStation 2 s 155 milijuna prodanih konzola, a veoma blizu mu je Nintendo DS sa skoro 154 milijuna prodanih jedinica. Playstation 3 je krajem prošle godine prestigao Xbox360 po broju isporučenih konzola prodavši 77 milijuna konzola dok je Microsoftova uzdanica prodala 76 milijuna.

'Načini na koje ćemo prodati još 25 milijuna konzola su snižavanje cijena, dodavanje novih oblika zabave za Xbox360 te ulaženje u nove segmente potrošača. Xbox360 će nastaviti biti uspješan čak i nakon lansiranja next-gen Xboxa One'.

Microsoft planira 'bombastičnu' objavu na nadolazećem E3-u za koju obećava da će Xbox360 držati aktualnim još godinama.