porođajne muke

Milica Zavetnica dala ostavku nakon izjave koja je zaprepastila Srbiju

26.07.2024 u 21:35

Bionic
Reading

Nakon što je skandaloznom izjavom kako se 'u Srbiji već 20 godina vodi kampanja protiv rađanja djece, što je dio globalne agende' šokirala srpsku javnost, ministrica demografije i brige o obitelji, konzervativna političarka Milica Đurđević Stamenkovski, poznatija kao Milica Zavetnica, podnijela je ostavku, koju je premijer Miloš Vučević u često viđenom igrokazu u srpskoj politici velikodušno odbio

Izjava kojoj je dodala komentar kako se zbog globalne agende u medijima stalno izvještava o zlostavljanju tijekom poroda te lošim uvjetima i hrani u rodilištima, danima je predmet reakcija u srpskim medijima, ali i bezbrojnih memeova na društvenim mrežama.

Novosadski roditeljski portal Bebac, utjecajan u demografskim temama kod naših istočnih susjeda, nedavno je zatražio od Vučevića smjenu Đurđević Stamenkovski zbog 'relativiziranja zlostavljanja na porodu', na što je ministrica uzvratila da je njezina izjava pogrešno protumačena te da je u potpunosti posvećena rješavanju problema porodiljskog nasilja.

Premijer Miloš Vučević je novinarima rekao da je ministrica jučer na sjednici Vlade 'stavila svoj mandat na raspolaganje', no on je njezinu ostavku - odbio, javlja Nova.rs.

  • +11
Prisegnula nova Vlada Srbije Izvor: Pixsell / Autor: F.S./ATAImages/PIXSELL

'Moj stav kao predsjednika Vlade je da nema razloga za njegovu smjenu. Ne želim ulaziti u to što se događa na društvenim mrežama, memeove i šale, možda je to nekome duhovito, ali po meni ona nije napravila nikakav prekršaj', komentirao je srpski premijer.

Podsjetimo, Milica Đurđević Stamenkovski poznatija je pod nadimkom Milica Zavetnica, izvedenim iz imena njezine stranke Zavetnici. Ova ekstremno konzervativna stranka poseban naglasak svog djelovanja stavlja na demografiju, no prije posljednjih parlamentarnih izbora djelovala je u oporbi, čak i održavajući zajedničke skupove s Boškom Obradovićem i njegovom strankom Dveri.

Ipak, dok je Obradović ostao dosljedno antivučićevski orijentiran, Đurđević Stamenkovski je odmah nakon izbora pretrčala Aleksandru Vučiću, a cijena je, čini se, bila prilično skromna - fotelja ministrice demografije.