MINISTAR MATIĆ

'Militantna šačica branitelja drži u šaci sve ostale!'

28.05.2015 u 19:19

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić za Dnevnik HRT-a kazao je da na Markovu trgu prosvjeduje militantna skupina branitelja koja drži u šaci sve ostale

Zaključio je da nekima ne odgovara to što će sutra biti objavljeni podaci o rastu gospodarstva. 'Borili smo se za demokratsku zemlju, ne za podjele', kazao je. Matić smatra da HDZ stoji iza prosvjeda na Markovu trgu.

'Činjenica je da se hrvatska gospodarski oporavlja i to ne ide u prilog onima koji žele doći na Vlade. Prema tome treba situaciju zaoštriti i zamagliti ono što je bitno za hrvatske građane, čak i za hrvatske branitelje', kazao je Matić za HRT i dodao da janjci i prosvjedovanje nisu nešto što će Hrvatsku voditi naprijed.

Ustvrdio se je da smo se borili za demokratsku i pravnu državu, a kritizirao je uplitanje crkve u politiku posebno pomoćnog biskupa zagrebačkog Valentina Pozaića koji je poslijepodne došao posjetiti prosvjednike.
'Ne znam što mu je ova Vlada stala na žulj, ali podsjetio bi ga da u ovoj Vladi sjedi jedna trećina hrvatskih branitelja dok je u onoj koju je on zdušno podržavao jedna trećina u ili na putu prema Remetincu', zaključio je Matić.