prometna nesreća

Mještani Gradca prosvjedovali jer bi Albanka koja je usmrtila brata i sestru mogla na slobodu

20.07.2024 u 15:22

Bionic
Reading

Stanovnici Općine Gradac u subotu u jutarnjim satima održali su spontani mirni prosvjed na Jadranskoj magistrali kod Čeveljuše jer bi albanska državljanka Klevisi Ymeri, koja je vozilom kod Slanog skrivila prometnu nesreću u kojoj su smrtno stradali brat i sestra Đerek, mogla biti puštena da se brani sa slobode uz jamčevinu od 70 tisuća eura

Mještani su šetnjom preko pješačkog prijelaza nakratko zaustavili promet, koji je za to vrijeme regulirala policija, javlja Rogotin.hr

Podsjetimo, albanska državljanka Klevisi Ymeri vozilom slovačkih registarskih oznaka započela je nepropisno pretjecati vozilo ispred sebe na Jadranskoj magistrali u Ratacu, zbog čega je došlo do frontalnog sudara s osobnim vozilom makarskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao Stjepan Đerek.

Uslijed sudara na mjestu događaja smrtno su nastradali Stjepan i Katarina Đerek, dok je Ymeri zadobila lakše tjelesne ozljede, priopćila je tada PU dubrovačko-neretvanska. Ymeri je 11. travnja puštena iz bolnice i uhićena, a 12. travnja je premještena u istražni zatvor. Očevidom je utvrđeno da je Ymeri vozila znatno brže no što je dozvoljeno na toj dionici ceste, a i njen je automobil bio znatno veći od onoga kojim su putovali brat i sestra, što je doprinijelo tragediji.

Sutkinja Županijskog suda u Dubrovniku Dubravka Đivanović donijela je 10. srpnja odluku prema kojoj 29-godišnja Ymeri može biti puštena iz istražnog zatvora ako uplati jamčevinu od 79.000 eura.