LAVROV POTVRDIO

Moskva spremna na razgovore s Ukrajinom, SAD-om i EU-om

11.04.2014 u 10:39

Bionic
Reading

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov predložio je u petak da Ukrajina svoju neutralnost uvrsti u zakon istaknuvši tako rusko protivljenje ukrajinskom ulasku u NATO, javlja Reuters. A glavni ruski tužitelj kazao je kako nema pravnih temelja za izručenje Viktora Janukoviča Ukrajini te da on ostaje legitiman predsjednik ove države

Ruske novinske agencije navode da je Sergej Lavrov rekao da je Moskva spremna na razgovore sa SAD-om, Europskom unijom i predstavnicima Ukrajine te predložio da ukrajinski dug za plin također bude na dnevnom redu, prenosi Reuters.

Podsjećamo, NATO je objavio satelitske snimke na kojima se vidi rusko gomilanje vojske na granici s Ukrajinom, no ruski dužnosnik odmah je odbacio tu tvrdnju i rekao da se radi o snimkama iz kolovoza prošle godine. NATO tvrdi da je Moskva nagomilala četrdeset tisuća vojnika uz ukrajinsku granicu. Ako ruski politički vođe odluče poslati svoje snage na Ukrajinu, prvi ruski vojnici mogli bi biti na putu prema Ukrajini u roku od 12 sati.

Na satelitskim snimkama vidljivi su tenkovi, oklopna vozila, artiljerija i zračne snage koji su spremni za akciju.