PREDALI LISTE DIP-U

MOST očekuje deset mandata

19.10.2015 u 19:51

Predstavnici stranke MOST predali kandidacijske liste

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Bionic
Reading

Liste za nadolazeće parlamentarne izbore predao je danas i MOST, predvođen predsjednikom Božom Petrovom. Ova koalicija neovisnih lista očekuje minimalno deset saborskih mandata, rekao je Petrov novinarima nakon predaje lista

'U ovom trenutku očekujemo minimalno deset saborskih mandata, a budući da smo u uzlaznom trendu, sigurno će ih biti više. Predali smo liste za svih 11 izbornih jedinica, tako da zaista očekujem vrlo, vrlo zanimljiv kraj', kazao je Petrov nakon predaje lista Državnom izbornom povjerenstvu.

Što se tiče eventualnih postizbornih koalicija, Petrov kaže: 'Rekli smo da nam je sasvim svejedno tko će prihvatiti reforme jer zahtijevamo korjenite promjene u RH, a budući da su nam HDZ i SDP sasvim isti, nas zaista ne zanima tko će biti onaj koji će pokušati sastavljati Vladu, ali s nama sigurno neće ukoliko ne pristane na reforme.'

Novinari su ga upitali znači li to da su spremni ostati u oporbi. 'Ne, mi ćemo sigurno biti oni koji će na kraju odlučivati o tome tko će sastavljati Vladu, osim ako je mi ne budemo sastavljali, s obzirom na uzlazni trend. Ali sigurno nećemo surađivati s onim tko ne pristane na reforme', kazao je Petrov.

Što se tiče lista MOST-a, već se zna da će prvi na listi u 1. izbornoj jedinici biti Drago Prgomet, u 2. izbornoj jedinici Ivan Lovrinović, u 3. izbornoj jedinici Robert Podolnjak, u 4. izbornoj jedinici Miroslav Šimić, u 5. izbornoj jedinici Tomislav Panenić, u 6. izbornoj jedinici Jasna Matulić, u 7. izbornoj jedinici Slaven Dobrović, u 8. izbornoj jedinici Ines Strenja Linić, u 9. izbornoj jedinici Stipe Petrina, u 10. izbornoj jedinici omiški gradonačelnik Ivan Kovačić, dok će Petrov biti posljednji u toj jedinici. Jedanaestu izbornu jedinicu predvodit će Jurica Popović.