Muffini od mrkve i zečevi in love
za 10 muffina
80 g maslaca
150 g šećera
1 jušna žlica javorovog ili agavinog sirupa ili meda (cca. 15 ml)
1 jušna žlica ribane limunove korice (cca. 15 ml)
2 jaja
4 srednje velike mrkve, naribane (cca. 300 g)
350 g brašna
2 žličice praška za pecivo (cca. 10 ml)
7 jušnih žlica zagrijanog, cijeđenog soka od naranče
za premaz:
obični Mascarpone kojega možete nabaviti u svim većim, bolje opremljenim samoposlugama.
Zagrijte pećnicu na 180 C
Kalupe za muffine obložite papirom za pečenje.U posebnoj zdjeli pomiješajte maslac, šećer, javorov sirup i narančin sok dok smjesa ne postane kremasta. Umiješajte potom jaja i mrkvu. Dodajte brašno i prašak za pecivo i mješajte dok smjesa ne postane glatka i bez grudica. Pazite da ostane polutekuća kako muffini ne bi, nakon pečenja, ispali tvrdi. Moraju biti sočni i pjenasti.
Rasporedite smjesu u kalupe i pecite 20 minuta dok se lagano ne podignu i postanu zlatnožuti.
Izvadite ih iz pećnice, a potom i iz kalupa i pustite da se hlade sat vremena.
Nakon toga ih premažite Mascarponeom i poslužite.
Objavljeno u magazinu Sensa sretna hrana.
Fotografije preuzete iz arhive istoimenog magazina.