NAPOKON!

Na pomolu dogovor i rješenje sudskog spora Sliškovića i Hajduka

05.09.2012 u 20:52

Bionic
Reading

Kad je u proljeće 2005. godine Blaž Slišković bio smijenjen s klupe Hajduka, nije mogao ni sanjati kako će se punih sedam godina povlačiti po sudu ne bi li se izborio za ono što mu pripada. No Hajduk je zaboravio na Sliškovića i njegovih 2.2 milijuna kuna, te nekadašnjem legendarnom igrači i treneru nije preostalo ništa nego da tuži klub

Nakon danas održanog ročišta na splitskom Općinskom sudu, na pomolu je sporazumno rješenje spora između nekadašnjeg trenera Blaža Sliškovića i Hajduka, koga je tužio za 2.2 milijuna kuna duga.

Kad je u proljeće 2005. godine Blaž Slišković bio smijenjen s klupe Hajduka, nije mogao ni sanjati kako će se punih sedam godina povlačiti po sudu ne bi li se izborio za ono što mu pripada. No Hajduk je zaboravio na Sliškovića i njegovih 2.2 milijuna kuna, te nekadašnjem legendarnom igrači i treneru nije preostalo ništa nego da tuži klub. Slučaj se već dugo povlači po sudu, nakon brojnih odgođenih rasprava i nedolazaka glavnih svjedoka, tadašnjih čelnika Hajduka Fredija Fiorentinija, Igora Štimca i Branka Grgića, sutkinja Sandra Petričić odlučila je zaključiti priču.

Odvjetnicima je ponudila još jednu prigodu za dogovor i sporazumno rješenje, a ukoliko do dogovora ne dođe, zaključit će raspravu i presuditi prema do sada izvedenim dokazima. Ako je vjerovati dobro obaviještenim izvorima, Blaž Slišković ponudio je nagodbu, navodno bi se bio spreman odreći polovine ugovora i pripadajućih kamata, samo da se spor ipak okonča dogovorom.

Sada je na potezu Hajduk. Novi čelnici kluba nemaju ništa sa sporom koji je nastao davno prije njih, no na njima je teret rješavanja zaostalih dugovanja. Čini se kako su i oni su skloni dogovoru, kako se ne bi dalje potezali po sudu s klupskom legendom. Jedini je problem što je Hajdukova blagajna kronično prazna, te što će teško naći i tih 1.1 milijun kuna, koliko traži Slišković za mirno rješenje spora.