misa u sinju

Nadbiskup Križić: Ima onih koji se zalažu za ubojstvo djeteta u majčinoj utrobi

15.08.2024 u 14:43

Bionic
Reading

Nadbiskup splitsko makarski Zdenko Križić u četvrtak je kritizirao one koji se zalažu za ubojstvo djece u majčinoj utrobi te podržao one koji se zalažu za život, pozvavši na molitvu za ozdravljenje "palog svijeta.

"Ima danas onih koji se na sve načine zalažu za ubojstva djece u majčinoj utrobi i to nazivaju slobodom i pravima žene da sama odlučuje o svom tijelu," rekao je nadbiskup Križić u propovijedi na misi koju je na blagdan Velike Gospe predvodio u Sinju.

Križić je rekao kako bi "za zagovornike ubojstva djece prije rođenja sve to trebalo biti besplatno da bude lakše izvedivo i da bi to mogao činiti što veći broj žena, a o pravima začetog djeteta kao da ne treba uopće govoriti."

"Neki se naježe kada čuju za pokrete koji se zalažu za život od začeća. Hod za život mnogima podiže tlak, jer oni žele hod za smrt. Došlo se do toga da se borba za život želi prikazati kao nešto retrogradno i nakaradno. Kamo ide ova civilizacija?, upitao je nadbiskup Križić. Naglasio je kako su nam danas potrebne brižne i jake majke koje su sposobne boriti se protiv zmaja našeg doba. Po njegovim riječima, zmaj našeg vremena zavodi djecu i usmjerava ih.

  • +10
Proslava blagdana Velike Gospe u Sinju Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkić

"Droga, kriminal, prostitucija, alkohol, kocka: sve su to zmajevi ovoga vremena koji vrebaju da proždru našu djecu i mlade prije nego li stignu otkriti ljepotu života i njegov puni smisao," kazao je nadbiskup Križić. Također je istaknuo kako Zlo može razarati, Zmaj može gutati i ubijati, može davati dojam da ga ništa ne može zaustaviti, ali nije tako - na kraju svega Bog pobjeđuje.

"Zlo nije moćnije od Boga," poručio je nadbiskup Križić. Pozvao je na molitvu za ozdravljenje "palog svijeta." On smatra kako je moderni svijet, koji se hvali svojim velikim znanstvenim postignućima, "duhovo bolestan".