NAKON ODLASKA IZ FOKUSA

Nađi: 'Zurovec obmanjuje javnost, sve ovo je zbog HDZ-a'

24.08.2024 u 14:50

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian te načelnik Općine Križ Marko Magdić danas su objavili izlazak iz stranke Fokus, čime je Fokus prestao biti parlamentarna stranka. Oni će politički put nastaviti kao nezavisni. Povodom njihova odlaska izvanrednu konferenciju za medije sazvao je predsjednik Fokusa Davor Nađi

O razlozima izlaza iz stranke, Zurovec je rekao da su se probali kroz unutarstranačke institucije i organizacije izboriti za svoje 'mjesto pod suncem'. 'Znači promijeniti Predsjedništvo i da se promijeni predsjednik, ali smo, nažalost, u toj namjeri onemogućeni. Mi se s takvom politikom ne slažemo i odlučili smo ići neovisno', rekao je novinarima Zurovec.

Upitan može li premijer Andrej Plenković računati na njegovu podršku, saborski zastupnik Zurovec je rekao - ne. Svoj daljnji politički put Zurovac, Panian i Magdić namjeravaju nastaviti kao nezavisni kandidati, najavili su.

Oglasio se potom predsjednik Fokusa Davor Nađi koji tvrdi drugačije.

'Izlazak Darija Zurovca iz stranke nije neočekivan. Njegovo približavanje HDZ-u bilo je očito nakon parlamentarnih izbora, a nedavne izjave samo su potvrda tih namjera. Pokušaj da se domogne vodstva stranke Fokus i pripoji je HDZ-u nije uspio, jer već unutar vlastite županijske organizacije nije dobio podršku. Da je uspio, bio bi u kolaciji. Ovako izlazi kao samostalan akter, dakle u poziciji je političkog trgovca', izjavio je Nađi.

Ustvrdio je i kako je Zurovec ostvario svoj politički uspjeh zahvaljujući preferencijalnim glasovima, no da taj uspjeh ne bi bio moguć bez podrške stranke Fokus. 'Iako ne očekujem da će vratiti svoj mandat, bilo bi moralno ispravno da to učini, jer mu je stranka osigurala tu poziciju. Zurovec ne treba obmanjivati javnosti, jer svi znamo da je ovo zbog HDZ-a i političke igre', rekao je predsjednik Fokusa.

Nađi je također istaknuo kako je ponosan na postignuća stranke u kratkom vremenskom razdoblju. Fokus je, iako mlad, već uspio osigurati parlamentarni status i privući značajan broj birača, ustvrdio je Nađi. 'Na zadnjim izborima nismo se priklonili velikim političkim blokovima poput SDP-a i HDZ-a te smo svojim programom uspjeli zadobiti povjerenje više od 40.000 građana', naveo je.

'Unatoč ovim promjenama unutar stranke, Fokus ostaje posvećen unapređenju transparentnosti, olakšavanju poslovanja i podizanju kvalitete života u lokalnim zajednicama', zaključio je Nađi, dodajući kako će stranka i dalje ustrajati na svojim liberalnim vrijednostima i reformama.