PRVI OD DVA DERBIJA

Naivna splitska obrana razgalila Kantridu

16.10.2011 u 21:09

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke svladali opasni RNK Split 2:0

U idealnom ugođaju, dugim pljeskom nakon dvoboja ispratilo je oko 2.000 riječkih navijača svoju momčad s terena te se pod stijenama opet lakše diše.

Novi trener Rijeke Ivo Ištuk u debiju je svladao neugodne Splićane i uknjižio prva tri boda na svom novom poslu. Uz nogometno znanje, domaćina je mazila i sreća, jer su oba gola zabili iz situacija koje nisu mirisale opasno.

Slobodnjak uz aut liniju i naizgled mirna situacija 2:1, koja je završila nespretnim sudarom Splitova vratara i igrača, ne idu u prilog tezi o čvrstom Splitu koji je prije ovoga zadnji poraz doživio u Londonu od Fulhama. No svatko ima pravo na loš dan, iako je ovaj Splitu odnio korak s Hajdukom, koji je sada usamljen na drugom mjestu.

Zadnja akcija dvoboja donijela je drugi gol Rijeci, a prethodio joj je jak udarac glavama Vukovića i Galovića. Još nije poznato jesu li splitovci, kojima su liječnici pomagali i nakon isteka vremena, sasvim dobro.

Rijeka, osokoljena vrijednim rezultatom i dobrom klimom u klubu, idućeg vikenda putuje na Maksimir na dvoboj s Dinamom. Bit će to drugi derbi Rijeke zaredom, onaj u kojemu ne može puno izgubiti, a smiješi joj se eksponencijalni rast u slučaju povoljnog ishoda.