eskalacija sukoba

Nakon likvidacije šefa Hezbolaha, Izrael nastavlja s napadima na Bejrut

28.09.2024 u 16:33

Bionic
Reading

Cilj novih izraelskih napada u subotu je bilo gusto naseljeno južno predgrađe Bejruta, gdje se nalazi uporište Hezbolaha, rekao je AFP-u, nakon noći intenzivnog bombardiranja libanonski sigurnosni izvor, dodavši da su najmanje tri osobe pritom ozlijeđene

Isti izvor, koji je želio ostati anoniman, kazao je da su pogođeni drugi i treći kat jedne zgrade. Gusto naseljena stambena područja smatraju se uporištem Hezbolaha.

Prema prvim izvješćima najmanje tri osobe su ozlijeđene.

Udari na južna predgrađa koji su počeli u petak, a u njima je ubijen vođa libanonskoga šijitskog pokreta Hasan Nasralah, prestali su u subotu u zoru.

Po pisanju službene libanonske novinske agencije Ani, napadi izvedeni u subotu ciljali su područja izvan Hezbolahovih tradicionalnih uporišta, među kojima je i planinsko područje Kesruan, s pretežno kršćanskim stanovništvom, a nalazi se tridesetak kilometara sjeverno od Bejruta.

  • +3
Napadi na Bejrut Izvor: Profimedia / Autor: AFP / AFP / Profimedia

Izraelska vojska je objavila da je tijekom noći pogodila više od 140 Hezbolahovih ciljeva u Libanonu. Libanonski izvori tvrde da je vojska tijekom noći izvela desetke napada na južna predgrađa Bejruta.

Lokalni mediji izvijestili su o najmanje trima napadima na predgrađe Šiju, južno od Bejruta, a izraelska vojska potvrdila je informacije o novim napadima, ne objavivši pojedinosti.