TRANSFER NA POMOLU?

Napoli želi Radoševića i Hajduku nude 2.5 milijuna eura

14.01.2013 u 20:07

Bionic
Reading

Premda su svjesni kako Hajduk za mladog reprezentativca Josipa Radoševića traži 5 milijuna eura, čelnici Napolija znaju da ga Hajduk zbog dugova mora prodati, pa su ponudili dvostruko manji iznos.

Interes za mladog Hajdukovog reprezentativca pokazivali su u prošlosti brojni klubovi, među njima i madridski Real i Udinese, a sada se javio i talijanski Napoli, koji je Hajduku spreman ponuditi 2.5 milijuna eura za njegov transfer.

Obzirom da su Splićani već navodno odbili ponudu iz Španjolske vrijednu 3.5 milijuna eura, postavlja se pitanje zbog čega bi Hajduk sada Radoševića pustili u Napoli za 2.5 milijuna. Računica kojom se vode Talijani je vrlo jasna. Oni su svjesni kako Radošević vrijedi puno više, no isto tako su i dobro obaviješteni.

Nije tajna kako je Hajduk do grla u financijskim problemima i da mora prodavati igrače da bi preživio i izbjegao kaznu Uefe zbog nepoštivanja financijskog fair playa. Zato su Talijani i ponudili dvostruko manji iznos za Radoševića, koga bi Walter Mazzari pripremao za budućnost.

Prodaja Radoševića ovisiti će o tome kako će se dalje razvijati prijelazni rok, hoće li stići još koja ponuda. Primjerice za starije, koje bi Hajduk radije prodao. Poput Maloče, koga želi turski Trabzonspor, Vukovića i Caktaša koji imaju ponude iz Rusije... Ako se njihovom prodajom namakne dovoljno novaca, Radošević će ostati.

U protivnom će ga prodati. A sve kako bi Hajduk što prije riješio financijske probleme. Svakako ne kasnije od 31. ožujka, kada će Uefa aktivirati kaznu od jedne sezone zabrane igranja u Europi zbog toga jer Hajduk ne poštuje svoje obveze i ne podmiruje dugovanja prema igračima, trenerima, zaposlenicima, drugim klubovima, državi...