ZLOSTAVLJAO JU PRED DJECOM

Nasilnik ne smije prići supruzi bliže od pet metara

18.03.2011 u 17:41

Bionic
Reading

Pijani nasilnik koji je pred malodobnom djecom na brutalan način vrijeđao i psovao svoju 46-godišnju suprugu platit će kaznu od dvije i pol tisuće kuna, a iako žive u istom domaćinstvu, svoju će suprugu do daljnjega morati zaobilaziti u širokom luku

Nasilnik s područja Okučana usred noći je, bez ikakvog povoda, na suprugu sasuo pravu lavinu pogrdnih riječi i uvreda. Sve se to događalo pred očima njihovih dvoje malodobne djece u dobi od 10 i 15 godina. Prestrašena da verbalni sukob ne prijeđe u fizički, supruga je na vrijeme uspjela pozvati u pomoć policiju.

Oko jedan sat iza ponoći policajci su uhitili 47-godišnjeg nasilnika, koji im je od ranije dobro poznat po zlostavljanju supruge. Iako je bio u vidno alkoholiziranom stanju, odbio je alkotest. Jučer je uz optužni prijedlog doveden u Prekršajni sud u Novoj Gradiški te je u prekršajnom postupku proglašen krivim i presudom suda kažnjen novčanom kaznom od 2500 kuna.

Zbog nasilja u obitelji izdana mu je kao mjera opreza i zabrana približavanja supruzi na udaljenost manju od pet metara u trajanju od osam dana. Ukoliko nasilnik bude ponovo zlostavljao suprugu, nakon sadašnje mjere opreza prijeti mu izricanje zaštitne mjere po kojoj se više neće smjeti približiti niti ući u kuću u kojoj sada živi sa suprugom i dvoje djece.