BOŽIDAR KALMETA

'Nećemo dopustiti da se o Zadru odlučuje na drugome mjestu'

25.11.2011 u 16:38

Bionic
Reading

Mi ne pristajemo na ukidanje postojećih županija, kaže Kalmeta te dodaje kako HDZ u Zadarskoj županiji na izbornoj listi ima pet kandidata

Razlika između nas i kandidata svih ostalih stranaka koje se pojavljuju u 9. izbornoj jedinici jest u tome što svi oni u Zadar i Zadarsku županiju dolaze samo mjesec dana prije izbora. Neki čak ni tada. Mi živimo život ove županije svaki dan, znamo sve njihove probleme. Ako kojim slučajem i dobiju glas u ovoj županiji, građani će ih opet vidjeti tek za četiri godine, prije sljedećih izbora. Neće ih više biti briga za ovu županiju, neće interese ovoga kraja zastupati ni u Saboru niti na nekom drugom mjestu, rekao je danas na predstavljanju kandidata HDZ-a u devetoj izbornoj jedinici prvi na listi Božidar Kalmeta.

Pod vodstvom HDZ-a, naglasio je Kalmeta, promijenjena je gospodarska slika Zadra i cijele županije.

'Iako je kriza, mi smo od 2004. gotovo prepolovili nezaposlenost. Tada je na zadarskom Zavodu za zapošljavanje bilo prijavljeno više od 15.000 nezaposlenih, a danas ih je 9000. I to je puno, ali zalagat ćemo se i dalje za razvojnu politiku kojom ćemo u sljedeće četiri godine i tu brojku prepoloviti' – rekao je Kalmeta.

Govoreći o programima drugih stranaka, osvrnuo se na prijedlog novog teritorijalnog ustroja po kojemu Zadar više ne bi bio središte županije.

'Mi ne pristajemo na ukidanje postojećih županija. Nećemo nikada pristati na to da se o Zadru odlučuje na nekom drugom mjestu. HDZ na svojoj izbornoj listi ima pet kandidata iz ove županije, Branka Kutiju, Anu Lovrin, Milivoja Kurtova, Tonija Jerolimova i mene. Sve dokazane ljude koji su uvijek radili na razvoju i boljitku ovoga kraja. Kukuriku koalicija ima samo dva kandidata i to dovoljno govori o njihovu odnosu prema ovom gradu' – naglasio je Kalmeta.