iskričav intervju

Vlasnik Promet Makarske: 'Nećete vi meni stavljat u usta nešto što ja ne znam'

04.06.2024 u 22:05

Bionic
Reading

Iz Makarske se javio reporter RTL-a Rade Županović kako bi razgovarao s Matom Jujnovićem, prokuristom tvrtke Promet Makarska. Prije nekoliko dana, njihov autobus je na Križicama prije Dicma ostao izvan stroja po kiši, pa putnicima nije preostalo drugo nego izaći van. Nedavno se u autobusu koji je prevozio školsku djecu u mjestu Bajagić osjetio dim, pa je vozač stao. Djeca su izašla, a autobus je - sam krenuo

Upitan kako je moguće da je Promet Makarska pustio u promet neispravne autobuse, što je potvrdila i policijska uprava, Jujnović je rekao da to nije istina.

"Nikad nismo pustili neispravne autobuse u promet, autobusi se mogu pokvariti, ali nikad nije poslan u promet neispravan. Autobusi u ciloj Hrvatskoj su prestari, država ne radi svoj posao, županije ne rade svoj posao, a pogotovo gradovi", kazao je Jujnović uživo za RTL Danas.

Na opasku novinara da su iz policije potvrdili da su autobusi neispravni, rekao je: "Nećete vi meni stavljat u usta nešto što ja ne znam. Ponavljam, autobusi nikad nisu izašli na cestu neispravni".

Policija je 28. svibnja napravila izvanredni tehnički pregled nad vozilima Prometa Makarska. Od dva autobusa, jedan je tehnički neispravan, skinute su tablice i stavljen je van pogona, a prevozio je djecu. Je li to točno?, pitao je novinar

"Ne znam. Ne mislim da je. Ja ne smatram da je neispravan autobus ako svjetlo ne radi. Ja sam mehaničar, imam 78 godina, vodim firme od 1968. Ja znam. Radio sam tehničke preglede u moje vrijeme i znam o čemu govorim", rekao je, dodajući da bi on volio da Hrvatska ima autobuse ne starije od pet godina.

Odgovarajući na pitanje tko je kriv za zapaljeni autobus, autobus koji je nakon gašenja požara otklizao u provaliju, kazao je: "Vidite kako vi ne znate. Vozač nije stavio ručnu, nego električnu i onda je digao bateriju i pošto nema struje, nema ručne. Kriv je šofer".

Ali autobus je zaustavljen jer je došlo do požara.

"Bulj nas plaća četiri eura da vozimo do Splta. A on plaća dva eura, a kada sam kupio firmu 2004. ta je cijena bila. O čemu mi pričamo. Ne može se dvadeset godina voziti po istoj cijeni".

Koju poruku šalje roditeljima čija djeca se voze u tim autobusima?

"Moji unuci se voze u istim autobusima, znači ti su autobusi su ispravni. Sve se može dogoditi, ja sam sada u redu, ujutro mogu biti mrtav. To ti je ista stvar", rekao je, naglašavajući da su njegovi autobusi ispravni.

Dok se novinar odjavljivao, poviknuo je: "Nemojte lagati na televiziji". Razgovor možete pogledati ovdje.