olujni udari vjetra

Nevrijeme protutnjalo okolicom Varaždina: Temperatura je pala na 'samo' 20 stupnjeva

18.08.2024 u 22:23

Bionic
Reading

Jak vjetar, kiša i tuča zahvatili su u nedjelju predvečer varaždinski kraj, a kako javlja Ravnateljstvo civilne zaštite, građani su prijavili i štete

Predvečerje je u varaždinski kraj donijelo pljuskove, jak vjetar, a, u nekim krajevima županije pala je i tuča. Olujni vjetar na nekim je mjestima potrgao znakove, srušio stabla, čak je prevrnut, javlja Varaždinski.hr, jedan silos.

Kako javlja Ravnateljstvo civilne zaštite, Županijski centar Varaždin zaprimio je danas od 18:34 sati više dojava građana o posljedicama olujnog nevremena praćenog vjetrom na području Varaždinske županije. Dojave su se odnosile na pad stabala na prometnice, oštećenja krovišta, oštećenje električne mreže te oštećenje vozila usred nevremena. Dojave su zaprimljene su iz naselja Salinovec, Varaždin Breg, Gornji i Donji Kućan, Poljana Biškupečka, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki i Donji Kneginec.

U samom Varaždinu, temperatura je pala s 35°C na 20°C, javljaju Varaždinske vijesti, koje su objavile i snimku kako je nevrijeme izgledalo u Donjem Kućanu.

Jak vjetar i kiša Donji Kućan Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Varaždinske vijesti