IZ NESLUŽBENIH IZVORA

Novi Xbox stiže 'početkom studenog'

26.04.2013 u 08:17

Bionic
Reading

Samo dan nakon što je Microsoft po prvi puta službeno spomenuo novi Xbox i najavio njegovo predstavljanje, jedan analitičar tvrdi da će se kontola na tržištu pojaviti u studenom ove godine

Paul Thurrot, analitičar koji već godinama prati Microsoft još prije nekoliko mjeseci najavio je da će Microsoft konzolu javnosti predstaviti 21. svibnja. Jučer smo saznali da je čovjek bio potpuno u pravu. Osim toga, on tvrdi da će Microsoft svoju novu konzolu na tržište pustiti kroz dva različita načina plaćanja. Ukoliko želite kupit uređaj bez ikakve obaveze on će vas stajati 499 američkih dolara. Druga opcija je da konzolu kupite za 299 dolara i sljedeće dvije godine plaćate obaveznu pretplatu na Gold Membership za Xbox Live. Na taj način konzola će vas na kraju stajati više.

 

Je li i ova informacija točna možda ćemo saznati 21. svibnja kada će Microsoft u Washingtonu predstaviti Xbox, no sumnjamo da će Microsoft na predstavljanju govoriti o cijenama.

 

Nova informacija koju je pak sad Thurrot lansirao je podatak da će se novi Xbox na tržištu pojaviti 'početkom studenog'. Ove godine, naravno.

 

Ta informacija uklapa se u logiku koja dominira gaming industrijom kada tradicionalno izlaze neke od najvažnijih igara godine s obzirom na blizinu Božića i novogodišnjih blagdana.