KAZNE, KAZNE

Objavljene kazne 'pjetlićima', Torcida opet napravila račun Hajduku

05.12.2012 u 17:22

Bionic
Reading

'Disciplinci' su donijeli pravorijek, te 'odrapili' kazne Rijeci i Hajduku. No i najavljeno je pokretanje novog postupka protiv splitske momčadi i to zbog bakljade Torcide

Nakon uvida u prijave suca i pregled snimke utakmice Hajduka i Rijeke, disciplinski sudac kaznio je Darija Kneževića s jednom utakmicom zabrane igranja i 6.000 kuna zbog hvatanja za vrat i naguravanja sa suparničkim igračem, dok je Anton Maglica, koji je prijavljen za isti prekršaj, dobio uz zabranu igranja na jednoj utakmici blažu novčanu kaznu: morat će platiti 4.000 kuna.

Završen je i disciplinski postupak protiv Osijeka i Hajduka zbog upotrebe pirotehnike od strane navijačke skupine Torcida na utakmici 17. kola između Osijeka i Hajduka zbog čega je igra morala biti prekinuta: Osijek je kao organizator utakmice kažnjen s 5.000 kuna, a Hajduk s 10.000 kuna s obzirom da se takav prekršaj Hajdukovih navijača ponovio u tekućem prvenstvu.

Istodobno, temeljem izvještaja delegata utakmice i video snimke, pokrenut je novi postupak protiv Hajduka zbog velike količine pirotehnike koju su na Poljudu domaći navijači palili i bacali u ograđeni dio igrališta na utakmici protiv Rijeke, a zbog čega je od dimne zavjese bila u nekoliko navrata vrlo slaba vidljivost na terenu za igru koja je ometala sudionike na terenu, te je igra bila prekinuta u 52. minuti na dvije minute.