ništa od progona

Odbačena kaznena prijava protiv bivšeg partnera SDP-ovca Hajdukovića: 'Oni nisu bili obitelj'

26.03.2021 u 15:42

Bionic
Reading

Domagoj Hajduković, saborski zastupnik SDP-a, nije doživio obiteljsko nasilje od svog bivšeg partnera i stranačkog kolege Tomislava Mikulina, koji ga je fizički napao 7. lipnja 2020. godine u Osijeku, jer njih dvojica nisu bili obitelj, niti su živjeli u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici što su pokazali izvidi koje je provelo Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku

Ono je, naime, odbacilo kaznenu prijavu PU osječko-baranjske koja je Mikulina teretila za kazneno djelo nasilja u obitelji, ali i kazneno djelo tjelesne ozljede. Nakon što su obavljeni izvidi te razgovori s obojicom aktera, tužiteljstvo je zaključilo da u fizičkom napadu Mikulina na Hajdukovića nema osnovane sumnje za kazneni progon ni zbog nanošenja tjelesne ozljede, ni za nasilje u obitelji, prenosi Jutarnji list.

Nakon svega može se izvući zaključak da je osječka policija svojim priopćenjem o ovom događaju i kaznenim prijavama koje je podnijela protiv Mikulina otkrila i njega i Hajdukovića. Naime, hrvatskoj javnosti sve dotad nije bilo poznato da je osječki SDP-ovac pripadnik gay populacije jer on nije smatrao da je to činjenica koja bi trebala biti javno poznata.

Danas o tom događaju, kao i onome što je uslijedilo, ne želi pričati. 'Dobio sam službenu obavijest da je kaznena prijava odbačena, ali iskreno, ne želim ništa oko toga komentirati. Sve što sam o tome trebao i želio reći, rekao sam u Državnom odvjetništvu i to je za mene završena priča', rekao je SDP-ov zastupnik.

Kako je protiv Mikulina podnesena kaznena prijava, mogućnost da on bude kažnjen po Prekršajnom zakonu za remećenje javnog reda i mira ili slično time je propala.