ministar obrane

Oglasio se Šojgu: Na redu je naš glavni cilj, a ako NATO bude slao Ukrajini avione, reagirat ćemo

29.03.2022 u 13:20

Bionic
Reading

Specijalna vojna operacija u Ukrajini nastavit će se dok se ne ostvare postavljeni ciljevi, izjavio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu

'Ruske oružane snage nastavit će specijalnu vojnu operaciju dok se ne ostvare postavljeni ciljevi', rekao je Šojgu u utorak. Ruski ministar kazao je da su završeni glavni zadaci prve etape specijalne vojne operacije u Ukrajini, tijekom koje su Oružane snage Ukrajine pretrpjele značajnu štetu.

'Generalno, glavni zadaci prve etape operacije su završeni. Borbeni potencijal ukrajinskih oružanih snaga značajno je smanjen, što nam omogućava da svoju glavnu pažnju i napore usmjerimo na postizanje glavnog cilja – oslobođenje Donbasa', kazao je Šojgu.

Prema njegovim riječima, ruska vojska tijekom specijalne operacije aktivno pomaže stanovništvu samoproglašenih republika Luganska i Donecka da uspostavi miran život.

Ocijenio je da ukrajinske snage nepromišljeno koriste određene vrste svog naoružanja, što stvara prijetnje u različitim regijama, uključujući Crno more.

'Posljedice nepromišljene upotrebe određenog oružja manifestiraju se u različitim regijama', rekao je Šojgu, navodeći da je 'u Crnom moru stvorena stvarna prijetnja za civilnu plovidbu'.

Šojgu je također upozorio da će Rusija na odgovarajući način reagirati ako NATO isporuči Ukrajini zrakoplove i sustave protuzračne obrane.