BROJNI SADRŽAJI

Opatija dobiva gradski bazen, predstavljen idejni projekt

29.07.2024 u 22:41

Bionic
Reading

Projekt prvoga opatijskog Gradskog bazena kojeg se s gledalištem i dodatnim sadržajima planira graditi pokraj sportske dvorane Marino Cvetković, predstavljen je u ponedjeljak građanima.

Opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin istaknuo je da taj gradski bazen uz sportsku namjenu donosi donosi brojne sadržaje, a jedna od prednosti budućeg bazena je neposredna blizina opatijske osnovne škole čiji će učenici moći stjecati osnovne plivačke vještine.

Bazen bi u sportskim okvirima prvenstveno koristili članovi Vaterpolo kluba Opatija, jednog od najdugovječnijih opatijskih sportskih klubova, a korisnici bi, među ostalima, bili udruga umirovljenika i udruge osoba s invaliditetom, naveo je gradonačelnik.

Zbog toga je bitno uključenje građana u postupak provedbe projekta, naveo je, pozvavši nazočne da na anketnim listićima izraze svoje mišljenje o projektu i moguće primjedbe i sugestije.

Idejni projekt arhitektonskog ureda Mataija-Sipina-Turato izabran je javnim natječajem.

Arhitekt Idis Turato ustvrdio je kako je rijetkost da autori idejnog projekta mogu javno predstaviti projekt za javnu namjenu građanima, ističući to kao pozitivan primjer.

Građevina bazena, prema idejnom projektu, u prizemnom dijelu ima ulazno predvorje, prostorije za djelovanje opatijskih sportskih klubova i svlačionice. Na gornjoj etaži predviđen je bazen površine 34 puta 25 metara, prvenstveno namijenjen vaterpolskim utakmicama i treninzima, teretana i gledalište s oko 400 sjedećih mjesta.

Gradonačelnik Kirigin je naveo da će se za ostvarenje ovog projekta nastojati povući novac iz EU fondova do 50 posto ukupne vrijednosti.