TKO JE SVE OTIŠAO?

Osam osoba s ove slike više nije u Vladi

11.06.2014 u 17:33

  • +16

Svi bivši ministri Zorana Milanovića

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Bionic
Reading

Dvije i pol godine nakon poziranja na stepenicama u Banskim dvorima netom po preuzimanju vlasti, vlada Zorana Milanovića danas izgleda bitno drugačije. Osam članova te prve postave Kukuriku vlade više nije na svojim funkcijama

Samo od svibnja smijenjena su tri ministra: prvo ministar financija Slavko Linić, a potom danas ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ministar zdravlja Rajko Ostojić.

Godinu dana ranije ostavku je u dogovoru s Milanovićem podnijela Mirela Holy na kojoj je Milanović postavio famoznu ljestvicu koju je selektivno primjenjivao prema ostalim suradnicima.


Sredinom studenoga 2012. ostavku na dužnost prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva podnio je Radimir Čačić. Njega je pozicije koštala pravomoćna presuda i kazna zatvora zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe.

Vlada je mandat preuzela s tri Ostojića, a sada je ostao samo jedan – Ranko Ostojić. Njegov prezimenjak Veljko dao je ostavku u ožujku 2013. na mjesto ministra turizma.

Iz Vlade je otišao i Neven Mimica, i to zbog odlaska na dužnost povjerenika za zaštitu potrošača pri Europskoj komisiji.

A prvi je brod napustio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina, i to u travnju 2012. zbog narušenog zdravlja. Dvije godine kasnije Komadina koji je postao primorsko-goranski župan, oporavio se te postao jedan od najžešćih Milanovićevih kritičara. Pritom ne skriva svoju ambiciju za fotelju šefa SDP-a.