HSP AS TRAŽI

'Ostojić zbog vodenih topova i policijskih pasa mora dati ostavku!'

03.09.2013 u 17:09

Bionic
Reading

HSP dr. Ante Starčević povodom događanja u Vukovaru sazvao je izvanrednu konferenciju za medije za 14 sati u dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. Na konferenciji su govorili predsjednik Glavnog stana Denis Bevanda i zamjenik predsjednice Ivan Tepeš. Predsjednica Ruža Tomašić nije mogla nazočiti konferenciji jer je u Strasbourgu, javlja Večernji list

Tepeš je kao glavnog i jedinog krivca za sva događanja u posljednja dva dana u Vukovaru označio Vladu, koju je optužio i za kršenje, odnosno selektivno provođenje zakona.

'Netaktičnim odlukama i noćnim postavljenjem dvojezičnih natpisa izazvala je žestoke reakcije braniteljske populacije i svih drugih građana Vukovara čije su rane, koje su nastale tijekom opsade Vukovara, još uvijek svježe', rekao je Tepeš, koji je zatražio hitnu ostavku ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića zbog slanja prevelikih policijskih snaga, uključujući vodene topove i policijske pse, piše Večernji list.

'To je čisto pokazivanje sile očigledno očekujući da druga strana odgovori na jedan krivi način koji bi njima odgovarao tako da mogu tu silu upotrijebiti', rekao je Tepeš pitajući se do kada će trajati 'policijska presija i opsada Grada Vukovara'.

'Hrvatskim policajcima nažalost manipulira politika, odnosno premijer Milanović i ministar Ostojić. Šalju policajce, a nisu dostojni sami se pojaviti u Vukovaru', kaže Tepeš

Prosvjednike je pozvao na pasivni, a ne nasilni otpor, te da stav iskažu paljenjem svijeća na prozorima.

Tepeš je osudio izjavu ministra Predraga Matića koji je jučer rekao kako ne može vjerovati da branitelji dižu ruku na hrvatsku policiju. Tepeš tvrdi da Matić potencira sukob te da je na svim snimkama vidljivo da do napada na policiju nije došlo.

'Nažalost, nekoliko policajaca je lakše ozlijeđeno u naguravanju, ali nikako ne u udaranju', rekao je Tepeš pohvalivši i ponašanje policije.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.