NAKON PROZIVKI PUPOVCA

Penava nakon razgovora s Plenkovićem: 'Ostajem u HDZ-u'

15.01.2019 u 18:54

Bionic
Reading

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u utorak se u Banskim dvorima u Zagrebu sastao s premijerom Andrejom Plenkovićem nakon što je prozvao Milorada Pupovca i upozorio da je velikosrpska politika u Hrvatskoj prisutna i danas. Pupovac mu je na to odgovorio tvrdeći da Penava nastoji narušiti odnose Hrvata i Srba u Vukovaru. Najavio je da će zatražiti pravnu pomoć kako bi zaštitio sebe i institucije koje predstavlja

'Ja vas sve molim, nemojte od mene očekivati da se odreknem vrijednosti Domovinskog rata. Što se tiče HDZ-a i predsjednika Vlade gospodina Andreja Plenkovića - obavili smo prijateljski razgovor. I dalje sam unutar svoje stranke. Komuniciram i dalje vrijednosti Domovinskog rata. U tome imam podršku, i mislim da ću imati i dalje', rekao je nakon razgovora Ivan Penava, a prenosi HRT.

  • +3
Ivan Penava Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar

'Državnu politiku zna se tko vodi, međutim, kada u Vukovaru, gdje su ljudi ginuli zbog hrvatskog grba i himne, netko ostane sjediti, nemojte mi odbijati pravo da istupim i kažem da je to neprihvatljivo', rekao je Penava.

Na pitanje zašto nije zatražio sastanak s premijerom prije javnog istupa odgovorio je: 'Možda mi fali političkog iskustva. Žao mi je što se oko nekih stvari nisam koordinirao, ali to sam ja.'

'Zahvaljujem i premijeru i stranci što takve stvari dopušta', dodao je Penava koji smatra da 'svi oni koji našoj državi ne žele dobro - žele da gradonačelnik Vukovara dođe u konflikt sa svojom vladom i strankom'.