šef dp-a

Penava: Ne mogu shvatiti s kim ću biti na koalicijskim sastancima u kontekstu Radića

11.09.2024 u 20:49

Bionic
Reading

Dan nakon što je bivši član i osnivač Domovinskog pokreta Mario Radić u intervjuu za RTL rekao da podržava Vladu ako se ispoštuje ono što je ranije dogovoreno, poruku za njega ima šef DP-a, Ivan Penava. S njim ne želi surađivati ni na koji način

U razgovoru za RTL Danas je rekao da je u SAboru i dalje postoji većina.

'Dakle, 76 plus jedan, dvoje, troje po potrebi. Ono što sve zanima, sve je stabilno i ide dalje kako treba', rekao je Pnava. Dodao je da se ništa nije promijenilo i da i dalje postoji sporazum između Domovinskog pokreta i HDZ-a koji su potpisali i toga se drže.

'Svima je ključno da se može raditi posao koji je odgovoran, da imamo prigodu ostvarivati ono što smo obećali i zacrtali', rekao je Penava.

Naveo je da ne može shvatiti s kim će biti na koalicijskim sastancima u kontekstu Marija Radića i te ekipe.

"Što se nas u Domovinskom pokretu tiče, ne zanima nas više gospodin Radić i ta ekipa. Koalicijski sporazum su potpisali DP i HDZ, tu nema gospodina Radića i njegove ekipe. Ali kad poslušate Radića, on je izjavio da će podržavati koalicijsku većinu. Kad poslušate gospodina Peternela, on je najavio da će biti u opoziciji, a kad poslušate gospodina Biloglava - on je rekao s Plenkovićem nipošto. Ekipa koja za cilj jedino ima rasturati DP i svaku nacionalnu desnicu, to rade za krupni kapital i velike novce, i to će nastaviti raditi. Ako će HDZ htjeti nešto s tim ljudima, u to nećemo ulaziti, to se neće ticati DP-a i neće ulaziti u kvote DP-a. A što će koalicijski partneri po tom pitanju, njima na volju. Poput SDSS-a, jasno smo rekli tko nam je protivnik i što rade na političkoj sceni.", naveo je Penava.

Kazao je da DP nakon raskola ima napustilo nešto manje od 600 članova što je 5,5  posto.

'Iz ove priče ćemo otići ne neokrznuti. Bit će mjesec-dva kroz brojke osipanje, a nakon toga kreće uzlet. Konačno smo skinuli utege koji su nas držali da sporije trčimo ove izborne utakmice. Konačno ćemo disati punim plućima i početi okupljati ljude što ćete brzo i svjedočiti', rekao je.