šef DP-a

Penava o imovinskoj kartici Bartulice: Marifetluke te vrste nećemo trpjeti

05.06.2024 u 12:53

Bionic
Reading

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskoga sabora s predsjednicima klubova, komentirao je situaciju s imovinskom karticom stranačkog kolege Stephena Nikole Bartulice.

Naveo je da pozicija Milorada Pupovca danas nije bila na dnevnom redu sjednice.

'I dalje ostajemo pri stavu i rješenje moramo tražiti u nekom drugom ambijentu. Iza ovoga stojimo i smatramo da bi bila prevara da Pupovac kao član SDSS-a bude izglasan iz redova vladajućih na neko čelno mjesto. Izgubila bi se granica između vladajućih i oporbe, moramo pronaći neko drugo rješenje', rekao je Penava.

Dodao je da je DP spreman za kompromise osim onih stvari koje su istaknuli i prije.

'Rekli smo da ne želimo SDSS u vlasti i to je princip kojeg se držimo. O drugim varijantama možemo govoriti, ali Hrvatska se mora naviknuti da neke stranke drže do svojih stavova', kazao je Penava dodavši da ne postoji varijanta gdje Domovinski pokret diže ruku za SDSS.

Izrazio je uvjerenje neće doći do raspada koalicije, a potom se osvrnuo se i na imovinsku karticu Stephena Nikole Bartulice.

 'Očekujem da izađe pred javnost i objasni svoje stavove. Kolege iz stranke su s njim obavile razgovore. Greška je moguća svakome, ali ako do nje dođe očekujemo da se objasni o čemu se radi. Bilo kakve marifetluke te vrste nećemo trpjeti. Vjerujem da ćemo iz toga izaći neokrznuti, ali nužno je objaviti sve podatke', zaključio je Penava.