'treba biti realan'

Plenković: Bitka za predsjednika vodit će se između Primorca i Milanovića, ostali nemaju šanse

16.09.2024 u 19:01

Bionic
Reading

Nakon sjednice predsjedništva stranke, čelnik HDZ-a i premijer Andrej Plenković obratio se javnosti te je komentirao aktualne događaje

'Očekujemo žalbeni postupak i očekujemo da će presuda biti drugačija', rekao je Plenković povodom nepravomoćne presude prema kojoj je hrvatski kapetan Marko Bekavac u Turskoj osuđen na 30 godina zatvora zbog odgovornosti u švercu droge.

Plenković je rekao da ga nije iznenadila podrška Domovinskog pokreta Draganu Primorcu za predsjedničke izbore jer da je otprije znao da će mu je dati. Kaže i da se s bivšim DP-ovcem Marijem Radićem, koji je stranku napustio nakon što je izgubio unutarstranačke izbore od Ivana Penave, nije čuo ni vidio nakon razlaza Radića i Penave, pa da ne zna hoće li njegova struja isto podržati Primorca, kako je prethodno najavljivao, ili nekog drugog. Predsjednik HDZ-a kaže da očekuje da će Radić Primorca podržati barem u drugom krugu.

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić

'I treba biti realan, bitka za predsjednika će se voditi između Primorca i Milanovića, ostali nemaju šanse', rekao je Plenković.

Na pitanje novinara rekao je da činjenica da je broj saborskih zastupnika DP-a pao s 11 na 9, neće utjecati na broj ministara i državnih tajnika koje ta stranka ima.

  • +2
Andrej Plenković Izvor: Cropix / Autor: Lucija Očko

Plenković je izvijestio da je na predsjedništvu predstavljen porez na nekretnine te da će sutra biti predstavljen na koalicijskom sastanku i da će uskoro biti predstavljen javnosti.

  • +13
Dolazak članova HDZ-a na sjednicu predsjedništva stranke Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukić