most pelješac

[FOTO] Plenković: Za godinu i pol spojit ćemo jug Hrvatske s ostatkom zemlje

15.02.2021 u 13:11

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković boravi u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a započeo ga je obilaskom gradilišta Pelješkog mosta na Komarni. Uz predsjednika Vlade su ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

'Danas se stavlja jedan od elemenata konstrukcje koji će spojiti kopnenu stranu u Komarni s ostalim stupovima mosta i predstavlja jedan važan korak u izgradnji Pelješkog mosta za kojeg prema informacijama očekujemo da bude spojen do kraja godine, a da bi sve funkcioniralo dovršetak svih pristupnih cesta trebao bi biti gotov do lipnja 2022. - kazao je Plenković.

Dodao je kako to znači da ćemo za godinu i pol dana imati funkcionalni Pelješki most i spojen jug Hrvatske s ostatkom zemlje.

  • +34
Andrej Plenković u posjetu Dubrovačko-neretvanskoj županiji Izvor: Cropix / Autor: Bozo Radic / CROPIX

'Imat ćemo osiguran državni integritet našeg teritorija. Stoga je ovaj projekt, vrijedan 520 milijuna eura, sufinanciran EU sredstvima u iznosu od 357 milijuna eura, zaista od stratešog značaja. Veselimo što će biti realiziran i završen za samo godinu i pol dana', kazao je Plenković.