traju do 8. srpnja

Počele prijave za upise u srednje škole, evo kada će biti vidljive prve ljestvice

28.06.2024 u 12:47

Bionic
Reading

Prijave srednjoškolskih programa za sve redovite kandidate započele su jutros u 8 sati. Učenici škole prijavljuju online, kroz sustav srednje.e-upisi.hr, a već od 14 sati počet će se prikazivati prve ljestvice poretka

'Prijaviti se može do šest programa, a ljestvicu poretka složite tako da na prvo mjesto postavite školu i program koji najviše želite upisati i tako redom sve do šestog mjesta', navode iz CARNETA.

Svaki puni sat aplikacija će za svakog kandidata tražiti mjesto na najvišem prioritetu, a za koji kandidat ima dovoljno bodova da se nalazi unutar upisne kvote, dodaju.

Program pored kojeg u stupcu 'Najbolji odabir' stoji zelena kvačica je program za koji kandidat trenutno ostvaruje pravo upisa, piše Srednja hr.

Programe koji za upis provode prijemne ispite, učenici mogu prijaviti do 1. srpnja u 16 sati. Prijava programa koji ne zahtijevaju dodatnu provjeru znanja traje do 8. srpnja u 12 sati. Konačne ljestvice poretka izlaze 10. srpnja. Učenici nakon svega trebaju dostaviti i upisnice u školu, elektroničkim putem ili osobno, a to će se događati od 10. do 12. srpnja, ovisno o školi.