susret u moskvi

[VIDEO] Pogledajte kako je hrvatski vojni ataše odbio prosvjednu notu ruskog ministarstva

03.03.2022 u 22:52

Bionic
Reading

Hrvatski vojni ataše u Moskvi brigadir Željko Akrap odbio je u četvrtak primiti notu ruskog ministarstva obrane zbog navodnog dolaska 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajinu

On je bio pozvan na razgovor u rusko ministarstvo obrane kako bi mu bila prenijeta informacija da se u Ukrajini nalazi 200 hrvatskih plaćenika. Hrvatski je vojni izaslanik Rusima odgovorio da MORH niti bilo koja druga institucija u RH nemaju veze s pojedincima koji se možebitno nalaze u Ukrajini i o tome nemaju nikakvu informaciju, priopćio je MORH u četvrtak.

Zbog toga je i odbio pisanu notu koja mu je pokušala biti uručena, dodaje se. Samo je prošli tjedan u Ukrajinu stiglo 200 hrvatskih plaćenika, izjavio je u četvrtak glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov.

"Samo je prošli tjedan 200 hrvatskih plaćenika preko Poljske stiglo u Ukrajinu i priključilo se jednom od nacionalističkih bataljuna na jugu", rekao je Konašenkov, prenose agencije Interfax i TASS.

Izvor: Društvene mreže / Autor: youtube

"Vojni ataše u hrvatskom veleposlanstvu u Moskvi pozvan je danas u rusko ministarstvo obrane", rekao je Konašenkov.

"Ukazali smo mu na činjenicu da znamo da je oko 200 hrvatskih plaćenika u Ukrajini", rekao je.

  • +39
Ukrajinske izbjeglice na granici sa Slovačkom Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec/ CROPIX

"Vojni ataše upoznat je s protuzakonitim aktivnostima hrvatskog državljana Denisa Šelera, koji je sudjelovao u borbama na jugoistoku Ukrajine 2015. godine i koji okuplja postrojbe hrvatskih plaćenika za odlazak u Ukrajinu", rekao je Konašenkov.

Nekadašnji vođa BBB-a Denis Šeler, koji je šest godina ratovao u Ukrajini u bataljunu Azov, u razgovoru za Jutarnji list odbacio je optužbe Rusa. Nakon što ga je rusko ministarstvo obrane etiketiralo kao glavnog organizatora slanja hrvatskih dragovoljaca u Ukrajinu, u izjavi za Jutarnji list Šeler je kazao da su mu te optužbe smiješne.

Izvor: Wochit / Autor: AFPTV

"Nikoga ja niti organiziram niti šaljem u Ukrajinu. Ja sam u Zagrebu i nemam nikakve veze s navodnim odlaskom hrvatskih dragovoljaca u Rusiju. Naglašavam dragovoljaca, jer oni koji će eventualno i otići i boriti se u Ukrajini neće dobiti niti lipu". Šeler nastavlja kako je smatrao "da je to jedna ozbiljna vojska i država. Ali ako je takvoj sili problem navodnih 200 dragovoljaca iz Hrvatske onda su oni u velikom problemu"