posljednje zbogom

Pogreb Predraga Freda Matića u srijedu, prije toga i komemoracija

27.08.2024 u 15:21

Bionic
Reading

Pogreb SDP-ovog eurozastupnika i bivšeg ministra branitelja Predraga Freda Matića bit će održan u srijedu na Mirogoju (kod Krematorija), a prije toga bit će održana i komemoracija

Komemoracija za Predraga Freda Matića bit će održana u srijedu s početkom u 10:00 sati, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, priopćili su iz SDP-a.

Uz predsjednika SDP-a Peđu Grbina, na komemoraciji će se obratiti predsjednik RH Zoran Milanović, bivši predsjednik Ivo Josipović, potpredsjednica SDP-a i eurozastupnica Biljana Borzan te voditelj Savjeta za ratne veterane SDP-a Vinko Kovačić.

Posljednji ispraćaj Predraga Freda Matića bit će u 13:40 sati na Mirogoju (Ispraćajni trg Krematorija).

Podsjetimo, Predrag Fred Matić, aktualni zastupnik SDP-a u Europskom parlamentu umro je u petak u 63-godini u Zagrebu od posljedica bolesti. Matić je hospitaliziran prije tjedan dana u bolnici zbog komplikacija vezanih uz žuč. 

Matić je bio odlikovani dragovoljac Domovinskog rata, hrvatski ratni vojni invalid, zatočenik srpskih koncentracijskih logora, umirovljeni brigadir HV-a i ministar branitelja u SDP-ovoj Vladi, priopćeno je ranije iz SDP-a. Također u bogatoj političkoj karijeri bio je i saborski zastupnik SDP-a.