'NAJBOLJI OD NAJBOLJIH'

Matić je posebno cijenio jednog čovjeka: 'On je hrvatsko blago'

24.08.2024 u 09:03

Bionic
Reading

Predrag Fred Matić preminuo je u petak u 63. godini nakon komplikacija vezanih uz žuč

Matić je jednog čovjeka posebno cijenio - vukovarskog heroja Blagu Zadru.

'Blago Zadro zasigurno je prvo ime Domovinskog rata. Sam Vukovar dao je puno heroja, junaka, a Domovinski rat još više. Međutim, najbolji od najboljih zasigurno je Blago Zadro', rekao je Matić dok je bio ministar hrvatskih branitelja u Vladi RH, kako prenosi portal Grude, iz grada u kojem je Zadro i rođen.

'Ne možemo tražiti od javnosti da se sjeća svakog pojedinog junaka, zato ćemo nastojati da se ovakva obilježja organiziraju na državnoj razini jer je Blago Zadro blago cijele hrvatske države i simbol cijelog Domovinskog rata', izjavio je Matić kad je pred bistom poginulog vukovarskog heroja najavio i da će, sukladno dogovoru s braniteljskim udrugama, najviše odličje za junaštvo i hrabrost u Domovinskom ratu nositi ime po njemu.

Nakon njega nijedan političar nije pokrenuo tu inicijativu. I prije dvije godine, dok je bio zastupnik u Europskom parlamentu, spomenuo je Zadru.

'Uvijek volim reći da je naš pokojni general Blago Zadro bio gumarski radnik koji bi vjerojatno i danas mirovinu dočekao na tom radnom mjestu, a nitko nikada ne bi saznao kakve se sposobnosti kriju u tom čovjeku i kakve je on imao moći da je nadmudrio školovane oficire, i to je fascinantno', rekao je tada Matić.