izborni skandal

Potpredsjednica DIP-a poručila: 'Bilo je kršenja izborne šutnje, evo što ćemo napraviti'

09.06.2024 u 18:10

Bionic
Reading

Potpredsjednica DIP-a Vesna Fabijančić Križanić objasnila je što će se dogoditi onima koji su prekršili izbornu šutnju

'Kršenja izborne šutnje je bilo, ali daleko manje nego na prošlim izborima za EU parlament i na hrvatskim parlamentarnim izborima. Nešto prijava je bilo. Poznato vam je da je na ovim izborima kršenje izborne šutnje i kažnjivo. Naravno da će u narednim danima i tjednima Državno izborno povjerenstvo razmotriti sve te prijave kršenja izborne šutnje i donijeti adekvatne odluke vezane za to', poručila je potpredsjednica DIP-a za RTL.

Upitana što je sa slučajem osobe koja je htjela glasati, a koje nije bilo na popisu iako ima važeću osobnu iskaznicu, što mu se dogodilo i na parlamentarnim izborima, poručila je:

'Na parlamentarnim izborima to je bilo vrlo učestalo. U Zagrebu je bilo izdano preko dvije tisuće plavih potvrda zbog takvih i sličnih slučajeva, a danas cijeli dan 90. Dakle to je u tolikoj mjeri manje da je teško sada reći kakvi su to izolirani slučajevi i koji su to razlozi.

Ima li gospodin doista važeću osobnu iskaznicu i nije mogao glasati, mi bismo mogli odgovoriti na to kad bismo znali kako je ime i prezime gospodina, na kojem je to biračkom mjestu bilo i onda bismo, naravno, s nadležnim tijelima uprave provjerili u čemu je problem', poručila je.

  • +8
Hrvatski političari glasali na izborima za Europski parlament Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL
sve osim nogometa

Učitavanje...