borba s vatrom

Požari u Dalmaciji i Istri: U akciji kanaderi i stotine vatrogasaca

13.07.2024 u 16:25

Bionic
Reading

Vatrogasci se bore s vatrom koja je nešto poslije 13 sati prvo buknula na otvorenom prostoru na području Trolokve, a zatim i u Primorskom Dolcu zbog čega im pomažu i zračne snage. Požar kod Bala u Istri je lokaliziran

Požar na području Trolokve je planuo je u 13.15 sati, te je na teren poslano 15 vatrogasaca sa šest vozila s područja Kaštela i iz DVD Zagora Vučevica. Ubrzo su im u pomoć došla i dva kanadera, te fire boss.

Osim tog područja se aktivno gasi i u Primorskom Dolcu gdje isto kao i u Trolokvama gori makija, nisko raslinje i trava. Tamo se s vatrom bori šest vatrogasaca s dva vozila.

"Na terenu je s nama i Intervencijska vatrogasna postrojba Divulje. Riječ je o požaru na otvorenom prostoru i nema ugroženih objekata", kazao je Hini Darko Maretić, zapovjednik DVD Kaštela i zapovjednik operativnog područja Kaštela.

Zasad se ne zna kolika je opožarena površina.

Lokaliziran požar na području Bala

Veliki požar koji je na području Bala planuo nešto iza 11 sati lokaliziran je oko 14.30 sati, a prema prvim procjenama izgorjelo je 30-ak hektara trave, niskog raslinja, makije te nešto bjelogorične šume i maslina, ali će se štete tek utvrđivati.

To je novinarima potvrdio županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. 

Požar otvorenog prostora planuo je između mjesta Bale i kampa Kolone, a u gašenju su sudjelovala dva kanadera i četrdesetak vatrogasaca s 15 vozila odnosno pripadnici javne vatrogasne postrojbe iz Rovinja i Pule te dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Rovinjskog sela, Rovinja, Kanfanara i Vodnjana.  

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice popodne su izvijestili da su zračne snage napustile mjesto događaja, a vatrogasci ostaju na terenu u sanaciji požarišta.