'SVE JE POD KONTROLOM'

Predsjednica s ministrom Božinovićem razgovarala o stanju na Maljevcu

24.10.2018 u 17:56

Bionic
Reading

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović razgovarala je s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem o situaciji na granici, pri čemu je izviještena da je stanje na granici u potpunosti pod kontrolom policije, doznaje se u srijedu poslijepodne u Uredu predsjednice

'Nastavljamo pozorno pratiti razvoj situacije i ukoliko dođe do promjene donijet će se odgovarajuće odluke', dodaju u Uredu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je ustvrdio da je hrvatska policija na granici 'vrlo spremna, opremljena i obučena' i ima je u svakom trenutku koliko treba kako bi zaštitila interes Republike Hrvatske. 'Hrvatske policije će na granici biti uvijek dovoljno da spriječi nasilan ili nezakonit ulazak u Republiku Hrvatsku', zaključio je Božinović.

Na GP Maljevac migranti probili policijski kordon, hrvatska policija postavlja ogradu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Na pitanje može li se ponoviti migrantski val od prije nekoliko godina Božinović je kazao da ove godine bilježimo povećan broj migranata, ali da su to 'daleko manje brojke' nego ranije.

Granični prijelaz Maljevac i dalje je zatvoren za promet zbog velike grupe stranih migranata okupljenih na mostu u neposrednoj blizini graničnog prijelaza između BiH i Hrvatske.