MATIĆ O SASTANKU NA PANTOVČAKU

'Predsjednica se još nije sjetila legalno izabranog ministra branitelja'

26.02.2015 u 11:48

Bionic
Reading

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila je jutros na Pantovčaku branitelje koji već više od 130 dana prosvjeduju u Savskoj 66. O svemu se oglasio i ministar branitelja Predrag Matić koji žali što se predsjednica nije sjetila razgovarati i s njim

'Što se tiče današnjeg sastanka kod predsjednice, to je četvrti ili peti put da se predsjednica sastaje s prosvjednicima, a još uvijek se nije sjetila da postoji legalni, zakonito izabrani ministar hrvatskih branitelja. Bilo bi mi drago da i mene pozove i da čuje i onu drugu stranu priče. Dakle, potpuno argumentirano spreman sam i pred medijima i pred novinarima iznijeti sve što se tiče prosvjeda hrvatskih branitelja, da vidimo i da konačno utvrdimo je li to politički uvjetovano ili stvarno', prokomentirao je nakon sjednice Vlade ministar branitelja Predrag Matić.

Ponovio je Matić da prava branitelja nisu i neće biti dirana, a da se dostojanstvo ne može zaštititi zakonom.

'Dostojanstvo se stječe ponašanjem, vladanjem na ulici i društvu. To se samo u Sjevernoj Koreji može propisati zakonom', kazao je Matić.

S obzirom na to da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović već sugerirala da bi premijeru bilo najbolje da dâ ostavku, novinari su upitali Matića očekuje li da predsjednica i od njega zatraži ostavku.

'Sve je moguće', rekao je Matić.

Ministar branitelja poručio je kako bi bilo lijepo da predsjednica pozove branitelje da napuste Savsku, ali i da njega pozove na razgovor. Što se tiče buduće suradnje između predsjednice i njega kao ministra branitelja, Matić je kazao da je na suradnju spreman.

'Ja poštujem institucije ove države. Poštujem instituciju predsjednice, ali nažalost u drugom smjeru to nije pokazano. Mandat je tek počeo i ima vremena', zaključio je Matić.