live tiles na konzoli

Procurio video Xbox One sučelja

09.09.2013 u 13:45

Bionic
Reading

Anonimni korisnik YouTubea na neki se način dokopao Xbox One konzole i ukratko pokazao kako će izgledati njeno sučelje

Najvjerojatnije je bilo samo pitanje vremena. Još uvijek anonimni korisnik YouTubea u svom dnevnom boravku ima Xbox One. Da, tek tako. Kao i većina ovakvih snimki, sve je u dosta lošoj kvaliteti, u zamračenom sobičku dok se sjajni Xbox One nalazi na polici na kojoj se prašina skuplja očigledno već godinama. No, kako nismo Odred za čištoću nego GameReport, vrijeme je da prokomentiramo ono što je vidljivo na videu:

 

 

Naravno, svi znamo kako izgledaju i konzola i kontroler, no, ovaj video pokazuje i nešto što dosad nismo vidjeli. Dashboard iliti korisničko sučelje. Sasvim očekivano, ono se bazira na Live Tiles, pravokutnicima koji obilježavaju Windows 8 i Windows Phone 8 operativne sustave. Upravo zbog toga očekuje se velika mogućnost kostumizacije i prilagodbe.

 

Zanimljivo je također vidjeti i kako funkcionira multitasking koji Microsoft toliko naglašava. Tako možete vidjeti da igrač 'prekida' intro u Ryse koji zapravo nastavlja u smanjenom prozoru dok se igrač za to vrijeme može pozabaviti nekim drugim stvarima.

 

Podsjećamo, Xbox One na tržištu će se pojaviti 22. studenog ove godine usporedno s čak 23 naslova.