HAJDUKOV PRAVAC

Prvenstvo ne zanemaruju, ali do Europe će lakše preko kupa?!

29.03.2013 u 11:58

Bionic
Reading

Trener Hajduka Mišo Krstičević i dalje se muči s brojnim ozljedama koje su mu prorijedile momčad, no uvjeren je kako će na koncu ipak uspjeti izboriti željeni cilj, a to je izlazak u Europu. Kroz kup ili prvenstvo, njemu je svejedno.

U odnosu na prošlu utakmicu u Zadru, Mišo Krstičević može računati na trojicu igrača, na Maglicu, Oremuša i Maloču. Jozinović i Milić ipak neće moći nastupiti u subotu protiv Zagreba.

'Jači smo za Maloču, to nam je veliki plus, jer je on odličan igrač, ali i čovjek i kapetan. Na žalost, još uvijek nemamo Milovića i Jonjića, njihov povratak se dosta iskomplicirao i možda nećemo do kraja sezone računati na njih dvojicu, što nam svakako stvara probleme' otkrio je Mišo Krstičević u najavi susreta sa Zagrebom, koga je i sam trenirao.

'Davno sam otišao iz Zagreba, a dosta igrača iz tog doba je još uvijek tamo. Čiro je doveo nekoliko novih, pojačao je obranu, imaju i odličnog vratara... Poznato je da on igra u svom prepoznatljivom sustavu 3-4-1-2 ili 3-5-2, da imaju karakterističan stil igre za sjeverne krajeve, da drže loptu. Štrok i Šovšić drže sredinu terena, u napadu imaju brze i ubojite Abdurahimija i Medića, Bevab i Jurendić probijaju po bokovima... Znamo dosta o njima, najviše nam problema mogu napraviti kroz sredinu, tako su dolazili u šanse protiv Splita i Intera. Brzina i okomitost su njihova najveća opasnost' analizirao je Krstičević, koji sprema momčad za bitku na dva fronta.

'Jednako pristupamo obavezama i u kupu i u prvenstvu, no do Europe će biti teže doći kroz prvenstvo, nego kroz kup. Naši protivnici su se redom pojačali, prije svih Split i Rijeka, a o snazi Lokomotive ne treba ni trošiti riječi. Obzirom na naše poznate probleme čini nam se da ćemo lakše kroz kup ostvariti zadani cilj. No sada nas čeka Zagreb, ne mislimo o Koprivnici' kazao je Krstičević, koji se opet osvrnuo na suđenje.

'Ne volim govoriti o suđenju, nadam se da do kraja prvenstva ni neću morati, ali činjenica je da su kroz pet zadnjih utakmica sudci griješili na našu štetu, protiv Zadra, Dinama, Belupa, Rijeke... da ne nabrajam dalje. To je jedna količina bodova koju smo mi izgubili, a ne znam baš da su naši protivnici bili zakinuti na takav način. Naše mjesto na ljestvici je takvo kakvo je zbog mnogih faktora' zaključio je trener Hajduka.