pucnjava u centru

Policija ubila sumnjivog muškarca u Münchenu: 'Prioritet je zaštita izraelskih objekata'

05.09.2024 u 10:43

Bionic
Reading

U tijeku je velika policijska operacija u centru Münchena. Jutros je, naime, policija u blizini Nacističkog dokumentacijskog centra i Generalnog konzulata Izraela upucala 'sumnjivu osobu' - muškarca s puškom - koji je u međuvremenu podlegao ozljedama

'Na području Karolinenplatza policijske snage pucale su na sumnjivu osobu. Osoba je pritom pogođena', napisala je policija na X-u. Nije poznato ima li još ozlijeđenih.

Prema navodima policije, ubijeni muškarac imao je pušku te je ispalio nekoliko hitaca u smjeru policije, javlja Spiegel. Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann u međuvremenu je priopćio da je upucani muškarac podlegao ozljedama.

Identitet ubijenog osumnjičenika još uvijek se treba utvrditi, a nije poznato ni zašto je muškarac hodao s puškom u centru grada. 'Činjenica da se zločin dogodio u blizini Nacističkog dokumentacijskog centra i izraelskog veleposlanstva daje određene naznake povezanosti', rekao je Herrmann.

  • +4
Pucnjava u centru Münchena Izvor: Profimedia / Autor: Theo Klein / imago stock&people / Profimedia

Prema riječima savezne ministrice unutarnjih poslova Nancy Faeser, riječ je o ozbiljnom incidentu. 'Zaštita izraelskih objekata je glavni prioritet', rekla je Faeser.

Policija je pozvala građane da izbjegavaju to područje. Na mjestu događaja je blokiran promet, a cijeli prostor nadgleda i helikopter, javlja Tagesschau.

Incident se dogodio na godišnjicu napada na izraelske sportaše na Olimpijskim igrama u Münchenu 1972. godine, kad je palestinska teroristička skupina 'Crni rujan' upala u Olimpijsko selo i za taoce uzela jedanaest izraelskih športaša i trenera, od kojih su dvojica naposljetku ubijena.