NA PUTU PREMA ZAGREBU

Pupovac razočaran: Uzajamno se gazimo dok nam je nad glavom čizma koja nas i jedne i druge može zgaziti

18.04.2018 u 17:26

Bionic
Reading

Predsjednik SDSS-a i Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac koji je bio u delegaciji predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića u Beogradu, o današnjem incidentu s Vojislavom Šešeljem osvrnuo se na Facebooku

'Jedan dobro, u dobroj vjeri i jednako dobrim ciljevima započet posao, prekinut je zbog jedne loše radnje, izvršene u lošoj vjeri i s lošim ciljevima. Zar nije bilo dovoljno gaženja ljudskog dostojanstva i nacionalnih osjećaja u odnosima između Hrvata i Srba? Zar ne vidimo da je bezumno da se uzajamno gazimo dok nam je nad glavom čizma koja nas i jedne i druge može zgaziti? Zar nije vrijeme za uspravne Hrvate i Srbe i njihove uspravne zastave u zajednici ravnopravnih i prosperitet tih evropskih naroda?', napisao je Pupovac na Facebooku u trenutku kada je delegacija već bila na povratku za Zagreb.

Pupovac je koji sat ranije objavio kako je predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković napravila lijepu gestu i poziv na svečani ručak napisala na latinici.

'Prva posjeta predsjednika Hrvatskog Sabora, g. Gordana Jandrokovića, Narodnoj skupštini Republike Srbije, predsjednici gđi. Maji Gojković, od raspada zajedničke države. Vrlo lijepa i veoma značajna gesta uzajamnog priznavanja i uvažavanja ogleda se i u pozivnici gđe. Gojković na današnji svečani ručak, napisan na latiničnom pismu i hrvatskom jeziku', napisao je Pupovac.

Podsjetimo, osuđeni ratni zločinac i predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izgazio je hrvatsku zastavu ispred Skupštine Srbije tijekom posjeta delegacije Hrvatskog sabora koju predvodi Gordan Jandroković. Hrvatska delegacija prvo se povukla u veleposlanstvo, gdje je odlučila prekinuti posjet i vratiti se put Zagreba. Uoči polaska, Jandroković je novinarima izjavio da mu je žao zbog incidenta. 'Krenuli smo u Beograd u dobroj vjeri, ali incident je bila crta koja se nije smjela prijeći', rekao je.

  • +4
Aleksandar Vučić i Milorad Pupovac položili cvijece na spomenik Nikoli Tesli Izvor: Pixsell / Autor: Hina/Pixsell