ZBOG RUŠENJA ZRAKOPLOVA

Putin se zakleo: Naći ću vas u bilo kojem kutku svijeta i kazniti!

17.11.2015 u 11:25

Bionic
Reading

Ruska obavještajna služba FSB priopćila je da je u zrakoplovu Metrojeta koji se srušio na Sinaju krajem listopada, eksplodirala bomba. Avion je pao kao rezultat terorističkog čina, a dokaz o eksplozivu pronašli su ruski istražitelji

Vladimir Putin, predsjednik Rusije, naredio je ruskim sigurnosnim službama da usmjere pažnju na pronalazak odgovornih, piše RT.

Kako je priopćio šef sigurnosne službe Aleksandr Bortnikov, zrakoplov je srušila eksplozivna naprava kućne izrade koja je sadržavala 1,5 kilograma TNT-a i Rusi trenutno provode detaljnu analizu putnika koji su se ukrcali na let iz Egipta.

'To nije prvi put da se Rusija suočava s barbarskim terorizmom, bez vidljivog razloga. Baš kao što je bilo u Volgogradu u eksploziji 2013., nismo zaboravili ništa i nikoga.

Ubojstva naših ljudi na Sinaju su među najsmrtonosnijima i bit će u našim sjećanjima, ali nas neće obeshrabriti da pronađemo sudionike ove tragedije. Moramo identificirati sve njih, ime po ime.

Tražit ćemo ih svugdje, naći ćemo ih u bilo kojem kutu svijeta se skrivali i kazniti ih.

Moramo se osloniti na ljude koji dijele naše moralne vrijednosti i sigurnosne politike u borbi protiv terorizma.

Naša bitka u Siriji ne smije biti samo nastavljena, već i intenzivirana tako da se osigura da kriminalci vide da će ih kazna neminovno sustići', rekao je Putin.

Rusi su, prema navodima RT-a, ponudili i nagradu od 50 milijuna dolara onome tko pruži korisnu informaciju oko terorista koji su rušili zrakoplov. Airbus A321 na letu iz Egipta u Rusiju, s 217 putnika i sedam članova posade, srušio se krajem listopada na Sinaju.