tragedija

Putnički avion srušio se u Brazilu, poginulo svih 58 putnika i četiri člana posade

09.08.2024 u 19:40

Bionic
Reading

Avion ATR 72-500, u kojem su bile 62 osobe, srušio se u petak u Brazilu, nedaleko Sao Paula, izvještavaju lokalni mediji, a prenose svjetski mediji. Nitko iz aviona nije preživio pad, službeno je potvrđeno

Lokalni vatrogasci potvrdili su da je avion pao u Vinhedu, a potvrđeno da je na zemlji nije nitko stradao te da je samo oštećena jedna kuća. Avioprijevoznik Voepass objavio je da su u avionu bile ukupno 62 osobe, od čega 58 putnika i četiri člana posade. Uzroci nesreće još nisu poznati, ali iz šokantne video snimke koju je objavila brazilska televizija TV Globo News vidljivo je da je avion padao okomito i spiralno, bez kontrole, te je eksplodirao prilikom pada. Snimka srušenog aviona pokazuje da je veći dio u plamenu.

Avion je, prema podacima stranice FlightRadar24, bio na letu iz mjesta Cascavel za Sao Paulo. Voepass je izvijestio da ne može dati informacije o stanju putnika iz aviona, kao niti da zna zašto je avion pao.

Brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva tijekom govora na skupu zatražio je od okupljenih da ustanu i da minutom šutnje odaju počast poginulima u nesreći te je dodao da se čini da nema preživjelih. Informaciju su naknadno potvrdile gradske vlasti Valinhosa, koji graniči s Vinhedom, prenosi Sky News.

Pronađena je tzv. crna kutija aviona, uređaj koji bilježi parametre leta i komunikaciju pilota i smatra se ključnim alatom za otkrivanje uzroka avionskih nesreća.