izvan kontrole

Rasplet: Tri prsta u Kaštelima pokazivalo dijete, policija sankcionirala oca

30.08.2024 u 18:40

Bionic
Reading

Tri prsta danas je na cesti u Kaštelima pokazivalo dijete, odnosno, osmogodišnjak, utvrdila je policija koja je postupala na temelju snimke na kojoj se vidi kako netko iz terenca beogradskih registracija drsko provocira. Hitro su pronašli terenac i obitelj, oca, majku i dvoje djece. Svi su privedeni, izvještava Dalmatinski portal

Splitsko dalmatinska policija utvrdila je da su se u automobilu nalazile dvije odrasle osobe i dvoje djece, te da je tijekom vožnje dijete koje je bilo na stražnjem sjedalu pružilo ruku izvan vozila i pokazivalo tri prsta.

Kako dijete nije kazneno odgovorno, kažnjen je 33-godišnji otac jer ga nije držao pod nadzorom, što je kvalificirano kao prekršaj članka 27. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Uslijed nedostatka roditeljskog nadzora, dijete je počinilo prekršaj članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zaključeno je, piše Dalmatinski portal.

Policija je 33-godišnjaka sankcionirala i za prekršaj članka 46. Zakona o sigurnosti prometa na cestama jer se nije držao sredine obilježenog kolničkog traka. Na snimci se, naime, vidi kako vozač u jednom trenutku radi opasan manevar te nekoliko sekundi vozi dijelom suprotne strane ceste.

Obitelj iz Beograda puštena je nakon što je policija obavila svoj dio posla. Napustili su Hrvatsku.