BITKA ZA VRTIĆ

Razjareni mještani Ražanca nasrnuli na HDZ-ovce

20.07.2016 u 12:27

Bionic
Reading

Međusobni obračuni, napadi razjarenih mještana Ražanca u Zadarskoj županiji na općinske vijećnike, prvenstveno one oporbenog HDZ-a, šaketanja, udaranja i padanja po podu - epilog su sinoćnje sjednice Općinskog vijeća koja je trebala biti nastavak prekinute sjednice prošlog četvrtka, javlja Zadarski list u srijedu

Predsjednik vijeća Vladimir Kovačević (HSP AS), umjesto u općinskoj vijećnici, sazvao je sjednicu u prostoru knjižnice zbog, kako je prije početka kazao, velikog interesa mještana općine Ražanac, a i zbog invalidnih osoba kojima je pristup knjižnici osiguran u odnosu na vijećnicu.

Da se nešto zaista gadno kuha, bilo je zamjetno po tome što se ispred knjižnice okupilo preko stotinjak nervoznih stanovnika, a među njima i majki s malom djecom koje su pošto poto željele nazočiti sjednici, izvijestio je Zadarski list

Nakon što je utvrđeno da sjednici nazoči svih trinaest vijećnika, predsjednik Kovačević je dao na usvajanje prijedloga odluke o davanju suglasnosti novog aneksa ugovora Osnovne škole Juraj Baraković s ciljem otvaranja Dječjeg vrtića koji je izgrađen i stoji zatvoren već devet mjeseci. Za prihvaćanje istog ruku su podignula petorica vijećnika vladajućeg HSP-a AS dok su šestorica HDZ-ovih i dvojica vijećnika HSP-a AS ostala suzdržana.

Kad su vijećnici HDZ-a krenuli prema izlaznim vratima, na njih su nasrnuli razjareni mještani. Nastao je totalni metež i kaos u dvorani.


Kako je situacija završila, pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista.