VISOKIH 4:2

Rijeka razbila Zadar u Stanovima

27.10.2012 u 20:47

Bionic
Reading

Momčad Rijeke neokrznuta je prošla na gostovanju kod 'fenjeraša' prvenstva Zadra. Igrači trenera Elvisa Scorije s 4:2 su slavili u Stanovima

Iako su u prošlom kolu šokirali svoje navijače izgubivši na svojoj Kantridi od Splita, nogometašima Rijeke nije trebalo puno da se iskupe za posljednji posrtaj. Na gostovanju kod posljednjeplasirane momčadi MAXtv Prve lige Rijeka je rutinski došla do tri boda. Zadar pak u niti jednom trenutku nije imao šanse da barem otkine bod gostima.

Od samog početka utakmice u Stanovima igrači trenera Scorije su se postavili dominantno, a već u petoj minuti utakmice u Zadru na semaforu je stajalo 1:0 za goste iz Rijeke. Nakon ubačaja Čuline Danijel Cesarec je s par metara lako postigao svoj četvrti ligaški pogodak. Samo deset minuta kasnije Cesarec je mogao postići novi pogodak, no njegov udarac glavom s nekim tri metra je bio neprecizan.

Gol Rijeke natjerao je igrače Zadra da preuzmu više rizika te da krenu prema naprijed, što su riječani koristili igrajući preko kontri i nekoliko puta su opasno zaprijetili domaćem čuvaru mreže.

U drugom poluvremenu potpuno se raspala igra Zadra. Prvo je Benko u 66. minuti povisio prednost Rijeke na 2:0, da bi isti igrač u 74. izborio jedanaesterac kojeg je sigurno izveo Kreilach da bi Antonini Čulina golom u 80. minuti stavio je točku na i visoke pobjede riječke momčadi. Ipak, Zadrani su ipak uspjeli ublažiti poraz golovima Banovića u 81. minuti, te Jerbića u 85. minuti.